28 Ιαν 2016

6 αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες








Όλοι άνθρωποι χάνουν τα μαλλιά τους. Αυτό συμβαίνει όταν κάνετε ντους, όταν τα βουρτσίζετε ή όταν τα στεγνώνετε, και είναι φυσιολογικό. Κατά μέσο όρο χάνουμε πενήντα έως εκατό τρίχες την ημέρα, οι οποίες θα αντικατασταθούν. Αλλά η ανεξήγητη και υπερβολική απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάποια πάθηση και να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον δερματολόγο. Παρακάτω θα δείτε 9 αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες και πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Διάχυτη αλωπεκία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται μετά από μια εγκυμοσύνη, μια σημαντική χειρουργική επέμβαση, δραματική απώλεια βάρους, ή εξαιτίας έντονου στρες, όπου παρατηρείται μια σημαντική απώλεια μαλλιών. Μπορεί επίσης, να είναι μια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, όπως τα αντικαταθλιπτικά, οι βήτα αναστολείς και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ώστε να διαπιστώσει την αίτια της τριχόπτωσης. Αν σχετίζεται με άγχος, ενδεχομένως θα πρέπει να βρείτε τεχνικές για να ηρεμείτε. Ενώ αν ο ένοχος είναι κάποιο φάρμακο, τότε ο γιατρός μπορεί να σας συμβουλέψει να το μειώσετε ή να το αλλάξετε.

Κληρονομική τριχόπτωση. Η τριχόπτωση που είναι γενετική, είναι γνωστή ως ανδρογενετική αλωπεκία και σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι η πιο κοινή αιτία της τριχόπτωσης. Το γονίδιο μπορεί να κληρονομηθεί από την πλευρά είτε της μητέρας σας ή του πατέρα και αν έχουν και οι δύο γονείς λίγα μαλλιά, το πιο πιθανό είναι να χάνετε και εσείς πολλές τρίχες.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι ακόμη μια αιτία που μπορεί να εμφανίσετε τριχόπτωση. Οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του μεταβολισμού, την παροχή ενέργειας και για την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Άρα όταν ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στο σώμα σας. Αυτή η ασθένεια επηρεάζει περίπου το 5% του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά είναι σχεδόν 10 φορές συχνότερη στις γυναίκες. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.

Σιδηροπενική αναιμία. Οι γυναίκες που δεν καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο ή χάνουν πολύ αίμα κατά την έμμηνο ρύση, είναι πιο επιρρεπείς στην ανεπάρκεια σιδήρου, δεν υπάρχουν αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν το οξυγόνο στα κύτταρα σε όλο το σώμα, παρέχοντας ενέργεια στον οργανισμό. Τα συμπτώματα είναι η υπερβολική κόπωση, αδυναμία, και χλωμό δέρμα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης, κρύα χέρια και πόδια, και απώλεια μαλλιών. Μια εξέταση αίματος για τη μέτρηση της φερριτίνης, είναι συνήθως αυτό που χρειάζεται για τη διάγνωση της σιδηροπενικής αναιμίας.

Πάρα πολλές γυναίκες υποφέρουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αρχίσει από την ηλικία 11 ετών και προκαλείται από μια ορμονική ανισορροπία στην οποία οι ωοθήκες παράγουν πάρα πολλές αρσενικές ορμόνες. Αυτή η νόσος μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, ακανόνιστο κύκλο, ακμή και κύστες στις ωοθήκες. Οι περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με φάρμακα.

Το υπερβολικό στυλ. Κι όμως για την απώλεια μαλλιών δεν είναι πάντα ένοχος μια ασθένεια, αλλά και το υπερβολικό styling. Αν λούζετε, βάφετε και χτενίζετε πάρα πολύ τα μαλλιά σας, τότε η τρίχα αποδυναμώνεται. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφεύγετε τη συχνή χρήση συσκευών που θερμαίνουν τα μαλλιά σας και να μη κάνετε ακραίες αλλαγές στο χρώμα.
πηγη:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας